45 APPARTEMENTEN

KENMERKEN VAN DE HUURAPPARTEMENTEN

  • Circa 60 m2 gebruiksoppervlakte
  • Twee- en drie kamerappartementen
  • Ruim balkon met loggia/ wintertuin
  • Luchtventilatie met koeling
  • Vloerverwarming en koeling
  • Verdiepingshoge kozijnen met weids uitzicht over park of centrum
  • Ruime slaapkamers en berging in de woning
  • Overdekte en beveiligde collectieve fietsenstalling

TECHNISCHE OMSCHRIJVING WARMTE- EN KOUDE OPWEKKING EN COLLECTIEVE LUCHTBEHANDELING

Het project “De Sniep” is ontworpen door Wiebing Architecten. In totaal zijn 132 eenheden ontworpen welke zijn verdeeld over 2 gebouwen op 1 gezamenlijke parkeergarage. In gebouw A van het project ligt de hoogste vloer van een verblijfsgebied op circa 21 meter, in gebouw B is dit op circa 42 meter.

Onderstaand wordt het warmteopwekkingssysteem, inclusief de vloerverwarming in de woning en het collectieve ventilatiesysteem omschreven.

COMFORTABEL WONEN MET EEN LAAG ENERGIEVERBRUIK

De twee woongebouwen van De Sniep kenmerken zich niet alleen door middel van de architectonische buitenkant van het gebouw, maar juist ook door de binnenkant van de gebouwen. Het wooncomfort voor de bewoners onderscheidt zich, door middel van een zeer duurzame klimaat adaptieve installatie, van vele andere gebouwen. In de winter en de zomer zorgt het aangename klimaat in de woning voor een optimaal wooncomfort. Het wooncomfort wordt tevens gerealiseerd met een laag energieverbruik waarbij de CO2 uitstoot tot een minimum wordt beperkt.

VERWARMING

De warmte voor warmtapwater en de vloerverwarming wordt opgewerkt door in cascade geschakelde warmtepompen met verticale bodemwisselaars (VBWW), hierdoor is de warmtelevering te allen tijde gewaarborgd. De verticale bodemwisselaars leveren in de winter warmte aan de warmtepomp welke de temperatuur verhoogd naar de gewenste temperatuur in de woning. Middels het vloerverwarmingssysteem wordt de warmte afgegeven per individuele ruimte in de woning. In de zomer leveren de verticale bodemwisselaars de koude voor de koeling van de vloerverwarming in de woning.

REGELING

De aanvoertemperatuur van het CV-water wordt centraal op basis van buitentemperatuur geregeld. In de woningen zijn alle verblijfsgebieden (woonkamer en slaapkamers) en de badkamer voorzien van een eigen thermostaat waarmee de gewenste temperatuur per ruimte ingesteld kan worden. Op de thermostaat in de woonkamer kan tevens handmatig de keuze voor koelen of verwarmen worden gemaakt en kan de luchtventilatie in verschillende standen worden geschakeld.

WARMTAPWATER

Voor het warmtapwater wordt in iedere woning een warmtewisselaar geplaatst. Met een tapklasse CW4 tot CW5 van het warmtapwater is douchen en keukengebruik gelijktijdig mogelijk.

MECHANISCHE VENTILATIE

In het gebouw bevindt zicht een collectieve luchtbehandelingsinstallatie die de verse lucht in de woning brengt. In de centrale luchtbehandelingskast wordt de lucht hoogwaardig gefilterd, verwarmd en/of gekoeld. Tevens wordt de nog aanwezige energie (warmte en of koude) in de afgezogen lucht teruggewonnen en aan de toevoerlucht overgedragen (WTW). De gekoelde lucht in de zomer zorgt mede voor een aangenaam binnenklimaat. De verwarmde lucht in de winter zorgt mede voor een tocht vrije inblaas in de woning. U heeft dus geen last van vervelende koudeval of tocht via de ramen.

In de woning is de in- en af te voeren lucht in standen te regelen door middel van de kamerthermostaat in de woonkamer.